Jump to content
SaudiaVA

admin panel maintenance option missing

Recommended Posts

hello

i have php 5.5 and david clark phpvms 5.5 version

the admin panel missing maintenance option , also when i install addons some of them don't appear in admin panel under addons or anywhere

any help ?

screenshot attached post-47851-0-43733100-1434582928_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had this problem and decided to installing php version 5.3

I had to ask the host to downgrade the php version 5.3 because that was installed was 5.5.

Take a database backup and go back to version 5.3

Share this post


Link to post
Share on other sites

If this is an update from previous versions and you are using the old database you probably have to update the permissions for the admin group in the database.

Look in the _groups table and check for the permissions field for the administrators group (Should be the first line).

If it is currently -> 35651519 <- update it to -> 536870911 <-

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

If this is an update from previous versions and you are using the old database you probably have to update the permissions for the admin group in the database.

Look in the _groups table and check for the permissions field for the administrators group (Should be the first line).

If it is currently -> 35651519 <- update it to -> 536870911 <-

i did change the permissions for admins but still can't full list of admin panel

also other problem which is ( add and edit fleet is missing too ) and when i go to the link admin/index.php/operations/aircraft i get this msg : Unauthorized access - Invalid Permissions.

​( i can go to maintenance option by link admin/index.php/maintenance/options )

Share this post


Link to post
Share on other sites

If this is an update from previous versions and you are using the old database you probably have to update the permissions for the admin group in the database.

Look in the _groups table and check for the permissions field for the administrators group (Should be the first line).

If it is currently -> 35651519 <- update it to -> 536870911 <-

Just wanted it known that this was indeed an issue I was having (Maintenance/General Settings not visible in Admin Panel) and taking the recommended steps did EXACTLY what was intended...MANY THANKS!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem I try change the permissions I would like to go back to my old skin how do I do that with out go to admin (using flight skin , wanna go back to lance skin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I fixed!!! I add this to my layout which was missing.

<?php echo $MODULE_NAV_INC;?>

<?php

if(Auth::LoggedIn())

{

if(PilotGroups::group_has_perm(Auth::$usergroups, ACCESS_ADMIN))

{

echo '<li><a href="'.fileurl('/admin').'">Admin Center</a></li>';

}

?>

<li><a href="<?php echo url('/logout'); ?>">Log Out</a></li>

<?php

}

?>

</ul>

Share this post


Link to post
Share on other sites

i did change the permissions for admins but still can't full list of admin panel

also other problem which is ( add and edit fleet is missing too ) and when i go to the link admin/index.php/operations/aircraft i get this msg : Unauthorized access - Invalid Permissions.

​( i can go to maintenance option by link admin/index.php/maintenance/options )

Im am as well having this problem has any one found a fix ? i changed the _group permissions. But that still didnt anything neither did the line code someone posted later in the forum.. any help is appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

If this is an update from previous versions and you are using the old database you probably have to update the permissions for the admin group in the database.

Look in the _groups table and check for the permissions field for the administrators group (Should be the first line).

If it is currently -> 35651519 <- update it to -> 536870911 <-

this worked for me thanks Simpilot

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/23/2015 at 1:06 AM, simpilot said:

If this is an update from previous versions and you are using the old database you probably have to update the permissions for the admin group in the database.

Look in the _groups table and check for the permissions field for the administrators group (Should be the first line).

If it is currently -> 35651519 <- update it to -> 536870911 <-

Work!! Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the bump but having the exact same problem here.

Trying to select a different skin but that (along with most of the site settings) are gone.

Already did what simpilot said, line edited successfully but no difference made.

Version 5.5.2.72 simpilot/php7.2

Also tried re-uploading the admin folder but no joy.

Edited by nicky9499

Share this post


Link to post
Share on other sites

With a default install, all admin functikns are present. Possibly you have a corrupt download. Try downloading a freh copy from Github and do a fresh install.

Before adding a new skin or any addons, test out all default functions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...